onsdag 20. januar 2010

Fakkeltog mot pels i morgen 21. Januar

Pels - forfengelighet dreper

En pels fremstår ikke lenger som vakker for den som kjenner pelsens historie. Ville pelsdyr fanges i feller som kan forårsake timesvis med smerte. Rev, mink , kanin og chinchilla sitter innesperret i trange nettingbur hele sitt liv for å ende som pelsprodukter. Dyrene lider både fysisk og mentalt av å aldri oppleve annet enn seks flater med netting.
Dyrenes tas livet av med elektrisk strøm, nakkeknekking eller gasskvelning – drap som rettferdiggjøres av menneskers forfengelighet.
I Norge ville man ikke akseptert at hunder og katter ble holdt i trange nettingbur eller ble drept for pelsens skyld. Paradoksalt nok kommer imidlertid en del av pelsen på det internasjonale pelsmarkedet nettopp fra dyr som hund og katt – også de innesperret i trange bur og drept på de mest smertefulle måter.
Et flertall av Norges befolkning aksepterer imidlertid heller ikke at rev og mink brukes på denne måten. I flere europeiske land som England og Sverige er pelsproduksjonen helt eller delvis forbudt. Den norske pelsdyroppdretten holdes oppe av statssubsidier og eksport til land hvor dyrs rettigheter ennå er et ukjent begrep.
Idag er det å gå med pels ikke lenger et statussymbol, men et tegn på uvitenhet og tankeløshet. Kun den som ikke har kunnskap eller medfølelse vil bidra til at dyr sperres inne og dør bare for at man skal kunne finne igjen kroppene deres som en pelskant langs ermet på en jakke.

Foto og tekst: NOAH

Les mer om fakkeltoget DU skal gå i i morgen her

1 kommentar:

JULIE AIDA sa...

HAN ER DEN TØFFESTE ASSÅÅ!!!! neida. joda. hihi

Lesere

Bloggurat Blogglisten