tirsdag 2. juni 2009

Kjøpepress Schmøpepress

Da jeg var liten, hadde vi alltid Corn Flakes. Selv om vi aldri fikk Choco Pops eller puffet ris, så var det like gøyalt hver gang å finne de små lekene gjemt nederst i pakkene, gjerne ikke mer enn en skje som skiftet farge eller en snurrebass, men gleden av å finne noe var like stor hver gang.

Og så sluttet de med lekene. Men da hadde jeg allerede sluttet med frokostblanding, så jeg la aldri merke til det. De sluttet tydeligvis fordi lekene var farlige ellernoe. Men nå har det altså blitt lov med leker igjen, men selvfølgelig er det en eller annen fyr (Thon) som mener dette vil føre til større kjøpepress mot barn.

“-Når dette (“lokkegaver”) nå blir tillatt også for barn frykter jeg at det vil skape et større kommersielt press mot barna”

Sa Thon. Eh…? Da jeg var 8 og spiste frokostblanding var det ikke jeg som bestemte at vi skulle kjøpe det, jeg kunne ikke brydd meg mindre tror jeg. Det var i hvertfall ikke noe kjøpepress da jeg var liten.
Men det kan jo hende det er værre nå, ungene som henger utenfor rema er jo mye yngre enn det jeg var da jeg gjorde det samme. Og er det da ikke nok ting i butikken ungene kjøper da? Donaldblader med plastspretterter og Kinderegg med byggeleker? Kjøpepress pga. en plastskje? Det kan jeg virkelig ikke forstå.

7 kommentarer:

Thea Margrethe sa...

SV HAHAHAAHHAH takk ragnhild. setter pris på sånne fine vennlige kommentarer <3

Anonym sa...

åååh, jeg savner kinderegg med blå egg inni!

Cassiopeia sa...

jeg pleide å elske sånne "kjøpepress" gaver!!

Tore V sa...

Hmm - jeg vet ikke om jeg liker at UNGENE mine begynner å snakke om føritiden...

Lise sa...

Husker de små lekene. Elsket de frokostblandingene med data-CD-spill!

theteasipper sa...

Hvorfor husker ikke jeg da kindereggene hadde blått egg?:/

Silje sa...

:D Nå ble jeg glad, godt å høre at du syns det er gøy jeg skriver om det.

Jeg husker btw de skjeene som endra farge. hehe.

Lesere

Bloggurat Blogglisten