fredag 23. januar 2009

Navnevalg og sliktJeg skremte min mor (og meg selv) for en stund siden da jeg la frem alle navnene jeg vil ha på barna mine, og det resulterte i at jeg må ha litt over 10 barn. Ikke søren. Det innebar navn som Storm, Ravn, Ulv, Johannes, Thale, Embla, Miriam osv. 
Folk ler litt over at nesten alle barna mine blir hetende noe fra norrøn tid, men det er da ikke noe ille! Først og fremst har vi jo kjendisene, her snakker vi jo navn som Tu Morrow (Barn av Rob Morrow), Moon Unit and Diva Thin Muffin (Frank Zappa), Audio Science (Shannyn Sossamon) (Det er egentlig et fint navn), Prince Michael II / Blanket (Michael Jackson), Og lista bare fortsetter

Men det er ikke bare i Hollywood navnene er rare. I Norge har Camilla Astrup gitt barna sine Didrik Ceverin, Nicklas Amadeus og Louis Dekke. Disse navnene er ikke rare egentlig, bare veldig unormale.
Men vi har jo også barna til Märtha og Ari, Leah Isadora, Maud Angelica og ned nydøpte Emma Tallulah, og her kommer egentlig grunnen til dette innlegget: Jeg måtte le litt da jeg leste Finn-Erik Vinjes navneforslag: Ikeah Decibel! Han har jo senere ikke angret noe på denne uttalelsen, og det synes jeg ikke han skal heller. Hillarious!  Vinje: jeg støtter deg 100% i saken (hvis det blir noe sak).

7 kommentarer:

Ljós Alfr sa...

Hva er galt med å få ti barn? Tenk så koselig da! Ikke bare en eller to små søte barn som er glad i deg, men hele ti!

Ragnhild Regnbue sa...

haha, ja, nå er jo problemet det å FØDE disse barna da! huff og huff. Og kanskje også det at jeg ikke er så glad i barn:P

Ljós Alfr sa...

Det er stor forskjell på egne og andres barn. Egne barn er en lykke som overgår alt annet (og jeg snakker av erfaring). Andres barn er mest irriterende, synes jeg...

Å føde barn er sikkert ikke uproblematisk, men likevel berikende og en svært positiv opplevelse for de fleste mødre. Det er trist hvis unge damer i dag lærer å frykte dette, for de burde heller glede seg. :-)

Hva er forresten alternativet?

Ragnhild Regnbue sa...

Det kan godt hende at jeg om noen år mener det samme om bern, men nå, da jeg bare er 18 har jeg absolutt ingen verpesyke, og jeg vet at jeg tvilsomt vil få fler enn to barn. Disse kommer enten ut med keisersnitt, eller så er de adoptert. Begge funker.

Ljós Alfr sa...

Skrekk og gru.

Adopterte barn er overrepresenterte i kriminalstatistikken. De fleste barn som settes bort til adopsjon er født av mennesker som ikke klarer å ta seg av ungene sine fordi de er resurssvake. Tror du ungene til resurssvake mennesker er noe mindre resurssvake selv? Stikkordet her er arvelære!(Hvor skal du forresten adoptere fra?)

Barn født med keisersnitt er overrepresenterte i psykiatrien. Det er også mye større fare for at moren dør under eller etter fødselen.

Vær ikke redd for smerte. Kroppen takler smerte utmerket. Dessuten; ingen smerte varer evig.

Ragnhild Regnbue sa...

Altså, jeg må bare si jeg blir irritert over dine meninger. Først og fremst: Det at du mener adopterte barn er overrepresentert i kriminalstatistikken gjør meg sint og provosert. Du er tydeligvis en person som tror mye på statistikker og stereotyper. Jeg er et skilsmissebarn, og i følge statistikken vil jeg antageligvis ende opp med en laverestående jobb fordi jeg har konsentrasjonsvansker og få venner. Du tror vel på det også, du? vet du hva? FEIL! Jeg er lykkelig, har masse venner og gjør det godt på skolen, jeg skal gjøre noe stort her i livet, og en dum statistikk skal ikke kunne endre på dette! Det er nok sant at mange adopterte barn havner på feil spor, men UT I FRA ERFARING er det adoptivforeldrenes feil, ikke personen. Arvelære er bullshit.

Og igjen: "Barn født med keisersnitt er overrepresentert i psykiatrien"? Og ja, det kan hende mødre hadde en stor risiko for å dø under eller etter fødselen for 20 år siden, men i dag, og da seinere, den gangen jeg kanskje skal føde, er legene velutdannede, det er god oppfølging og folk vet hva de gjør.

Du spør hvor jeg skal adoptere fra, og det kan jeg ikke svare på. Det vet jeg ikke enda. Men jeg vil anta at du ville ha kommet opp med en eller annen statistikk på at "barn fra kina er overrepresentert i motorsagmassakrer" eller "gutter adoptert fra Burma er overrepresentert i drukningsulykker" eller noe annet crap. Verden er overbefolket, og vi trenger ikke fler unger når det allerede er flere tusen unger som trenger et bedre liv, kanskje begge foreldrene er alkoholikere, eller kanskje de er døde, og jeg vil heler gjøre noe bra for dette barnet enn å sette et nytt barn til en allerede overbefolket verden.

Ljós Alfr sa...

Hvorfor så sint? Har du lært å reagere slik på skolen?

Ja ja. Du vil angre når du er gammel og barnløs, og forstår at du dør, mens vi som har barn lever videre -- gjennom våre barn. Adoptivbarn er ikke dine barn og vil aldri bli det.

Arvelæren er "bullshit"? Det stemmer nok ikke, frøken Regnbue. De sosialistiske teoriene du har lært å på skolen derimot er "bullshit".

Lykke til videre i livet.

Lesere

Bloggurat Blogglisten