fredag 9. januar 2009

Jeg kommer til å leve uten håp i livet. Huffameg

Ok, sånn først: Mamma, ikke føl deg støtt av dette, ok? Jeg er glad i deg! :)

Altså: I dagbladet i dag sto det en fin liten notis (type link). Der sto det 

(Hele artikkelen kan du lese her)

Og jeg måtte selvfølgelig lese! Saken handlet om at Guardian-kommentator og TV-komiker Ariana Sherie, som selv er ateist, ble lei av å se på all den religiøse reklamen som hang på bussene i fjor sommer. Disse var satt opp av den litt vel ekstreme gruppa Jesussaid.org, som blant annet sier følgende: "Unless you have believed on Jesus you remain dead in your sin – without God and without hope in this world or the future." Ariana fikk etter dette satt igang en "motreklamekampanje" der plakater med budskapet "There is probably no god. Stop worrying and enjoy your life!"

Jeg ble litt glad for denne artikkelen! jeg er utrolig lei av all dette påprakking av andres religioner! Senest i dag var det ei dame som ville gi meg "vakttårnet", som , for de som ikke vet det, er en avis/et magasin tilhengerne av Jehovas Vitner, en retning innen kristendomen. Her står det masse artikler om folk som er frelst og blitt helet av å be til Jehova (Gud). Dette er deres måte å få folk inn i deres religion.

Hallo, jeg er ateist, men jeg har blitt oppdratt i den kristne tro, jeg er kristelig konfirmert, går år nr. 6 på kristen skole og henger i kristne miljøer. Hadde jeg vært kristen hadde jeg nok innsett det selv. Er ikke religion et valg en tar som enkeltperson? Greit nok at det står i Bibelen at Jesu disipler skal misjonere, men når man skal prakke på religion på den måten? Det er litt trist. Jeg tenker ikke bare på kristendomen egentlig. De fleste religioner (unntatt de uten en gud) mener at deres religion er den rette, og "tror du ikke på vår gud, vil du og hele familien din brenne i evig tid". Flott! Er det her vi skal se den gyldne regel i praksis? "Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg"?

Jeg kommer til å holde meg til kristendomen i denne posten, for det er den jeg hører mest om. Nå er det jo ikke sånn at alle kristne prakker på sin tro på andre. Ta mamma for eksempel. Hun er snill sånn sett! Og ingen på skolen min ser rart på meg fordi jeg er ateist! Men nå snakker jeg om de litt mer ekstreme gruppene og trosretningene, som Jehovas Vitner og Jesussays.org. Hadde jeg prøvd å sette meg ned med et "vitne" og diskutert tro, hadde det nok endt opp med at han hadde syntes jeg hadde vært en idiot, ledd av meg og sagt at jeg ville brenne. Jeg hadde nok synes han var ignorant og en dust.
No offence, men jeg skjønner ikke hvordan 32,9% av verdens befolkning kan følge en bok (noen helt ordrett). Vi har jo et nyere eksempel, hvis vi ser på scientologikirka, som er bygd ene og alene på handlingen i en science fiction-bok skrevet av  L. Ron Hubbard. Her blir det fortalt om romvesenet Xenu og hans bataljoner som kom til jorda, og drepte alle mennesker, men at det nå bare er sjela vår som går igjen i tomme kropper. For utenforstående er dette absurd. Men folk tror på det, og det har jeg ingenting imot. Jeg har heller ingenting imot at folk tror på det Treenige eller Muhammed for alt jeg vet.

Men vær så snill! Uansett om du tror på Jesus, Xenu eller Spaghettimonsteret; Ikke prakk din religion på meg! La meg være i fred! Jeg vil ikke brenne i helvete eller bli spist av gigantiske skjelettfisker om jeg ikke gjør det! Pliis!


6 kommentarer:

Caro sa...

Hehe, har fulgt de bussene en stund. Uansett om man er religiøs eller ikke får dem deg til å tenke - den religiøse tenketanken Theos sa vel noe sånt at det var fint om folk tenkte litt på gud og sånt.
Tenking er en bra ting. Absoluttister som fundamentalistiske kristne er vel redd for nyansert tenkning eller noe. Veldig trist for dem! Men jeg skal være glad og agnostisk og ikke bry meg så mye. Bare litt trist for dem!

Ragnhild Regnbue sa...

Ja, det er jo alltid bra å tenke!:P Det er bare alle disse menneskene som nekter å tenke! Og det er de det er synd på!

Tore V sa...

Noe av det beste med dattera mi er at hun tenker sjøl.. (Og det er kanskje noe av det kompliserte med henne også? :-)

Og, i tillegg til det dattera mi sier, er det sagt mye annet smart av ateister også. Bl.a. følgende: "Hvis de kristne virkelig tror det de tror, så forundrer deres ro meg." (Bjørnstjerne Bjørnson)

Altså: Tror man virkelig at noe er viktig for mennesker - enten det er kildesortering, fred på Gaza eller Den Rette Tro - så vil man sloss for det.

Derfor mener jeg det er en ting som er verre enn å bli påprakket Vakttårnet... Det er folk som ikke tar konsekvensen av det de tror på... Og DET kan man knapt beskylde Jehovaene for. Så her jeg egentlig uenig med datter. Og det skal jo en fatter være. I alle fall litt - ellers er det noe galt.

Ateister er forresten noen av de mest religiøse mennesker som finnes... Jeg beundrer deres sterke tro: "Heisan - se der er en fisk! Tenk at den har blitt til av seg selv du... "

Og så misunner jeg fundamentalister. De som aldri er i tvil... Det må være enkelt!

Men - nå er jo dattera mi seg selv også her da... Hun er ingen typisk ateistm tror jeg; Hun er sin helt egen type ateist. Og det liker jeg!

Caro sa...

Når det gjelder den ikkereligiøse holdningen til fisken som har blitt til... Så er det noe man kan bli glad av, altså.

SE! EN FISK! ER DET IKKE FANTASTISK AT DEN HAR BLITT TIL?! :D HURRA! :D *danse rundt i ring*

Nå er jeg hardline agnostiker selv - det vil si, jeg tror ikke at vi noensinne vil få noe svar på om noen gud finnes eller ikke (og derfor vil jeg heller konsentrere meg om å være et bra menneske og sånn) - og setter heller spørsmålstegn ved ting vi ikke vet. Noen ting kan vi nok ikke finne ut av (Finnes gud? Hvorfor finnes vi?), men det er så mye vi KAN finne ut av. Og jeg blir så glad, fordi jeg får lov til å være med på det :D

Jeg er lykkelig fordi det ikke finnes noen fasitsvar (ennå?). Det betyr at jeg får lov til å lete selv i stedet for å få dem diktert. Det er godt, det :)

Anonym sa...

[color=red]The Most Affordable XRUMER/BACKLINK SERVICE Online!
The EFFORTLESS and POWERFUL WAY TO BUILD MASSIVE # OF BACKLINKS
[color=black]
200,000 BLASTS of your URLs+ Anchor Tex, message, pictures (can be spinned) etc
$10 USD (shared with other clients like a carpool), or
$25/200k for exclusive!(you control EVERYTHING)
$50 Exclusive @ 500,000 blasts.
(Complete reports will be given to clients)

[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/1540/arrowdownh.gif[/IMG]
For orders, questions or concerns? Email: [u]formless.void47 at gmail.com [/u]
Note:
1. For STRICT Whitehat sites, it is advised to create buffers to pass on linkjuice. i.e. social bookmarks, cloaked pages etc.
You can blast the site directly, but it entails risk.
Using buffers are 100% safe, speaking from experience.
2. Xrumer is a very technical tool. Just describe to me what sorts of effects you want and well make it happen!
If you want to buy Xrumer?
>>>>> http://cloakedlink.com/chzgykebsd <<<<<<

[color=black]
-------
CLIENT 2 SAMPLE SPACE FILLED WITH URLs,Pics and Keywords
seo cms seo seminars denver seo spy mastercard buy seo affiliate xrumer palladium Xrumer 5 Full seo services nyc seo cloaking seo company sydney reciprocal link webmaster seo Xrumer Hrefer seo fees linux seo software seo joomla london seo conference minnesota seo seo education Buy Permanent Text Links tucson seo seo scotland pittsburgh seo online seo training course seo project management search marketing seo consulting keyword research seo tool seo germany seo aberdeen seo ranking good seo seo tool webmasters seo contract Xrumer Purchase seo elite v4 new seo local seo company seo analysis online seo company italy england seo florida seo seo book seo friendly cms seo training course car dealer seo seo jobs uk adult seo compare seo buy and sell link

-----
CLIENT 3 SAMPLE SPACE
[url=http://provenheightincrease.co.cc/ebook/can-we-grow-taller-after-25]can we grow taller after 25[/url] http://provenheightincrease.co.cc/ebook/can-we-grow-taller-after-25

[url=http://herpescures.co.cc/drugs/Will-There-Be-A-Cure-For-Herpes-Herpes-Help-Natural-Cure-Herpes.html]will there be a cure for herpes herpes help natural cure herpes[/url]

http://www.ripoffreport.com/sales-people/global-life-enhancem/herbal-smoke-shop-global-life-247w6.htm

[url=http://panasonicvierath50px80u1.blogspot.com/2009/12/panasonic-viera-th-50pz800u-50-inch.html]PanasonicVieraTH-50PZ800U50-Inch1080pPlasmaHDTV[/url]


-----
CLIENT 4 SAMPLE SPACE
[url=http://provenheightincrease.co.cc/ebook/growth-flex-v]growth flex v[/url] http://provenheightincrease.co.cc/ebook/growth-flex-v

[url=http://growyourdick.co.cc/penile/male-penis-enhancement]male penis enhancement[/url] http://growyourdick.co.cc/penile/male-penis-enhancement

http://teethwhiteningstripsreviews.info/xr/teeth-whitening-lancashire.html

http://buycheapplasmatv.info/cgi-bin/index.pl?=panasonic-42-viera-plasma-hdtv [url=http://buycheapplasmatv.info/cgi-bin/index.pl?=panasonic-42-viera-plasma-hdtv]panasonic 42 viera plasma hdtv[/url]

[url=http://teethwhiteningstripsreviews.info/xr/Dubbo]hydrogen peroxide teeth whitening ismile cosmetic teeth whitening Mie tooth whiteninhg US Minor Outlying Isl. tooth whitening austin lite Minnesota webpage Tanzania, United Rep. of[/url]

-----
CLIENT 5 SAMPLE SPACE
[url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Cheap Xrumer Service[/url]
[url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Cheapest Xrumer Service[/url]
[url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Best Xrumer Service[/url]
--------
http://pleodinosaurforsale4.wordpress.com/feed/

http://cheaphdtvplasma.co.cc/television/samsung-hdtv-1080p [url=http://cheaphdtvplasma.co.cc/television/samsung-hdtv-1080p]samsung hdtv 1080p[/url]

[url=http://stopacaiberryscams.info/cgi-bin/index.pl/acai-boom]acai boom[/url]

Anonym sa...

[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big7.jpg[/img][/url]

מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - שלווה, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, אינטימיות, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנו מציעים שירותי אירוח מגוונים גם יש במקום שירות חדרים המכיל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]ארוחות רומנטיות[/url] במחירים מיוחדים אשר מוגשות ישירות לחדרכם.

לפרטים אנא לפנות לעמוד המלון - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Lesere

Bloggurat Blogglisten