torsdag 29. mai 2008

6 av 10 har ikke prøvd hasj

4 av 10 har prøvd hasj sier Dagbladet i dag. Aftenposten sier det er 3 av 10, men det er jo ganske likt. Det kule er jo det at en UNDERSØKELSE har funnet ut at de som hører på danseband og køntri ikke hasjer, men de som liker TRENDY musikk hasjer som bare faen.

"Andelen unge voksne som har prøvd hasj, har økt fra 22 prosent i 1998 til 34 prosent i 2006. I Oslo har det vært en økning fra 35 prosent til 47 prosent i samme periode." Sier Aftenposten. Ja, selvfølgelig er det mest i Oslo, det er her vi hører på trendy musikk og alle dophuene er.

Men burde det da bli legalisert å røyke hasj?
Cannabis er under kategorien "snille" rusmidler. "Rusen forandrer sanseinntrykk, samt fornuft og oppførsel(..)og gir en mild følelse av opprømthet, lykke, glede og/eller trivsel. (...) Brukeren kan bli avslappet eller hyperaktiv, ofte omtalt som «trippy». Han/hun blir mer oppmerksom på farger, mønstre, musikk og lignende. Hjernens metakognitive evner blir stimulert, som er hjernens evne til å tenke hvordan en skal løse et problem; høyere tenkning, selve «tanken bak tanken»." Sier wikipedia. Hvis dette hadde vært tilfellet for meg, at jeg ble mer kreativ osv., ville jeg gjerne ha røyka litt hasj før en eksamen ellernoe. Men stoffet kan også gi psykiske og fysiske lidelser. Noen hevder det kan gi schizofreni, og DET vil vi ikke ha mer av!

Så lenge jeg holder meg til de 60 prosentene de ikke snakker om, vil jeg nok ha det så bra, så bra!

4 kommentarer:

maria sa...

Ja, de som hører på tradisjonell musikk røyker jo sjelden. Sjukt at de konkluderer med noe sånt. Jeg ler nesten. Lurer på om de seriøst mener det? Jaja. Uansett, flott at du holder deg borte fra sånt. Hasj er ikke et så "snillt" rusmiddel som det kanskje blir hevda..

Anonym sa...

Helt enig i at konklusjonen er latterlig, som så mange andre undersøkelser som blir blåst opp i dagbladet.

Hasj er forresten hva man kaller et snilt rusmiddel, da det er ofte bruk over lang tid som fører til psykoser. Selvfølgelig kan mennesker disponert for psykiske lidelser utvikle det etter å ha prøvd en gang, men det er unntakene som bekrefter regelen. Alkohol er faktisk farligere...

Anonym sa...

Vel, jeg har røyka cannabis før de siste 10 eksamenene mine, synes det fungere veldig bra jeg. Men nå snakker vi jo om minimale mengder da.

Visste du forresten at Willy Nelson er en kjent cannabisrøyker? Jeg synes country er dødsbra, digger irsk folkemusikk, trance, soul og rap også.
Men dansemusikk fører vel heller til stort alkoholforbruk, etter det jeg har observert på campingplassen.

Hvis ca halvparten av voksne i norge prøver hasj, så sier det vel litt om hvor idiotisk folket synes forbudet er?

Ragzzz sa...

Word! Cannabis er det ene dopet jeg mener det er greit å legalisere, men jeg syns virkelig de psykiske lidelsene som følger med skal bli borte først!

Lesere

Bloggurat Blogglisten